Project Stop Kinderarmoede

is een samenwerkingspartner van Stichting Kinderen van de voedselbank

Kinderarmoede in Nederland

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samenwerken?

Wilt u als gemeente een mogelijke samenwerking met onze organisatie verder onderzoeken, vraag dan onze uitgebreide notitie aan. Deze notitie geeft weer hoe de samenwerking vorm kan krijgen.

De stichting hoopt in samenwerking met de diverse gemeenten in ons land de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede aan te kunnen pakken.

Met 1 op de 9 kinderen die op het moment onder de armoedegrens opgroeit is dit alleen niet op te lossen en hebben we nog een hele lange weg te gaan.

 

 

Stichting Stop

Sinds eind 2016 benadert stichting Kinderen van de Voedselbank gemeenten om samen te werken aan de bestrijding van de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland. Tal van gemeenten zijn enthousiast over onze werkzaamheden en willen een mogelijke samenwerking met onze organisatie verder onderzoeken.

Inmiddels zijn diverse gemeenten een samenwerking aangegaan. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe organisatie: Project STOP. Stichting Kinderen van de Voedselbank blijft zich inzetten voor kinderen die zijn aangesloten bij een voedselbank. Project STOP zoekt samenwerking met gemeenten om de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede tegen te gaan voor alle kinderen binnen de gemeente die leven onder de armoedegrens.

 

Minimale inzet

De werkwijze van project STOP sluit aan bij de onorthodoxe aanpak van het Rijk. Project STOP kan kinderen die in de gemeenten onder de armoedegrens opgroeien tweemaal per jaar voorzien van een kledingpakket met nieuwe kleding, nieuwe schoenen en leuk nieuw speelgoed. Eenmaal een zomerpakket en eenmaal een winterpakket.

Als extra optie kan de stichting voor de kinderen die nog op de basisschool zitten een verjaardagsbox uitgeven. Dit alles wordt gerealiseerd met minimale inzet en kosten vanuit de gemeente

Samenwerking wijkteams

Jeugdteams en wijkteams hebben een goed zicht op gezinnen en kinderen die tussen wal en schip vallen. Daarom werkt Project STOP nauw samen met gemeentelijke wijkteams en jeugdteams. In die gevallen waar zij vinden dat ondersteuning nodig is, verwijzen zij gezinnen door naar Project STOP.

Op deze manier kan Project STOP ook kinderen ondersteunen van gemeenten die nog geen samenwerking hebben met onze organisatie

100 miljoen euro!

Het kabinet heeft besloten dat er vanaf 2017 jaarlijks structureel 100 miljoen euro extra beschikbaar komt voor kinderen in arme gezinnen. Het grootste deel van dit budget gaat naar gemeenten.

Elk kind moet kunnen sporten, de verjaardag kunnen vieren, goede kleding en schoenen hebben en mee kunnen gaan op schoolreisje. De 100 miljoen euro is geoormerkt, zodat het echt wordt ingezet voor armoedebestrijding onder kinderen. De kinderen worden in natura geholpenWilt u als gemeente een mogelijke samenwerking met onze organisatie verder onderzoeken, vraag dan onze uitgebreide notitie aan. Deze notitie geeft weer hoe de samenwerking vorm kan krijgen.

Samen staan we sterk!

Eén op de 9 kinderen groeit op in een gezin dat onder de armoedegrens leeft. Alleen door nauw samen te werken met meerdere partijen is een oplossing te bereiken. Maar er is nog een lange weg te gaan.

Mede dankzij de mogelijkheid vanuit de overheid voor het aanvragen van een subsidie vanuit de zogenaamde Klijnsma-gelden kunnen we nu eindelijk een substantieel verschil maken in het leven van deze kinderen.

Nú hebben we de mogelijkheid
We kunnen er samen zorg voor dragen dat deze kinderen zich niet minder voelen dan de andere kinderen op het schoolplein. We hebben nú de mogelijkheid iets te doen aan de maatschappelijk uitsluiting van kinderen die er net even anders uitzien wat betreft kleding of nooit eens een kinderfeestje kunnen vieren.

Project STOP is een betrouwbare partij die al jaren onder de naam Kinderen van de Voedselbank succesvol werkt aan de aanpak van de gevolgen van kinderarmoede in ons land. Project STOP hoopt in samenwerking met de gemeenten een verschil te maken in het leven van deze groep kinderen.

Bent u als gemeente geïnteresseerd om de mogelijkheden te bekijken om de samenwerking aan te gaan tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede, vraag dan onze uitgebreide notitie aan over project STOP.