Project Stop Kinderarmoede

is een samenwerkingspartner van Stichting Kinderen van de voedselbank

Kledingpakketten met nieuwe kleding

Als enige organisatie in Nederland geeft de stichting tweemaal per jaar een kledingpakket uit voorzien van nieuwe kleding, nieuwe schoenen en een aantal leuke cadeautjes in de vorm van nieuw speelgoed.

Eens per half jaar kunnen gezinnen aanspraak maken op een kledingpakket: afhankelijk van het seizoen een pakket met zomerkleding en een pakket met winterkleding ter waarde van 145 tot 165 euro per kind.

Door tweemaal per jaar een kledingpakket uit te geven met nieuwe kleding kan het kind ook eindelijk eens pronken met zijn nieuwe kleding. Dit is voor een kind een enorme boost voor de eigenwaarde. Het hoeft nu eens niet onder te doen voor vriendjes.

Uiteindelijk heeft een kind zijn hele leven daar profijt van.

Hedendaagse kleding

Door de goede afspraken met diverse partijen in de kledingbranche kan de stichting tegen gunstige condities restanten opkopen. Daardoor is de stichting altijd gewaarborgd van het uitgeven van hedendaagse, hippe en modieuze kleding van de bekende merken.

De pakketten die de stichting uitgeeft zijn dan ook hele mooie, goed gevulde pakketten met kleding en artikelen die elk kind graag zou willen hebben. Op deze manier doet een kind voor zijn gevoel nu eindelijk eens niet onder voor andere kinderen. Dat positieve gevoel is een enorme boost voor de eigenwaarde van het kind.

Alle artikelen worden leuk in cadeaupapier ingepakt, zodat het een groot feest is wanneer een kind zijn pakket krijgt thuisgestuurd.

Voor de kinderen die op de basisschool zitten, brengt de stichting een verjaardagbox uit. Hoe erg is het wel niet voor een kind, dat als deze jarig is, hij/zij zich liever ziek meldt op school omdat er geen middelen zijn om te kunnen uitdelen in de klas of om kinderen uit te nodigen voor de verjaardag. 

Project STOP geeft verjaardagboxen uit met voldoende materialen om uit te kunnen delen aan alle kinderen in de klas en de leerkrachten, én voldoende materialen om een leuke verjaardag met 10 kinderen te vieren. Uiteraard wordt deze box ook voorzien van een mooi cadeau voor de jarige zelf.

Het resultaat van een verjaardagbox waarmee met 10 kinderen een geweldig feest kan worden gevierd, is dat het kind ook weer bij 3, 4 wellicht 5 verjaardagen wordt terug gevraagd. Hierdoor wordt het kind weer opgenomen in de groep, en krijgt het gevoel er weer bij te horen

Een verjaardagsbox bestaat uit de volgende artikelen:

 • 30 uitdeelcadeautjes voor in de klas op school
 • Een cake met slagroom voor het uitdelen aan de leraren
 • Uitdeelcadeautjes voor 10 kinderen thuis
 • Meer dan voldoende snoepgoed met uitdeelzakjes
 • 10 uitnodigingen met enveloppen
 • 5 pakketjes slingers
 • Zakje met 20 ballonnen
 • Pakketje kaarsjes
 • 10 leuke bekertjes en bordjes
 • Een pakket leuke servetten
 • Een pak kant-en-klare pannenkoek mix
 • Een draaiboek voor leuke spelletjes
 • Een mooie cadeau voor de jarige zelf

De verjaardagsbox wordt ingepakt als super leuk verjaardagspakket. De stichting kan deze uitgeven voor een kostprijs van 50 euro. De gemeente kan van deze extra mogelijkheid gebruikmaken en de kosten opnemen in de subsidieaanvraag.

Een kleding pakket bestaat uit minimaal 4 stuks kleding, 1 paar schoenen en 2 leuke cadeautjes in de vorm van speelgoed. Een zomerpakket wordt verder aangevuld met korte kleding als bijvoorbeeld een korte broek, zwemkleding en andere zomer gerelateerde artikelen.

De winterpakketten worden aangevuld met een dikke winterjas, een das, handschoenen en andere winter gerelateerde artikelen.

Alle pakketten worden verder aangevuld met artikelen die op dat moment voorhandig zijn.

Afhankelijk van het zomer- of winterpakket vertegenwoordigt een kledingpakket een waarde van 145 tot 165 euro.

De kostprijs van een pakket is 50 euro voor een zomerpakket en 65 euro voor een winterpakket. De kosten voor het winterpakket vallen iets hoger uit in verband met de aanschaf van stevige winterschoenen en een dikke winterjas.​

Project STOP kan een kind tweemaal per jaar voorzien van een heel mooi pakket met nieuwe modieuze kwaliteitskleding voor een totaalbedrag van 115 euro per jaar.

Totaal geven we inclusief het verjaardagspakket voor +/- €165,- aan goederen. Voor dit bedrag geven wij kinderen een stuk van hun jeugd terug. 

Wilt u als gemeente een mogelijke samenwerking met onze organisatie verder onderzoeken, vraag dan onze uitgebreide notitie aan. Deze notitie geeft weer hoe de samenwerking vorm kan krijgen.